Oprichting

Sergeant Toon Boer kreeg in 1949 de opdracht om bij het depot Koninklijke Marechaussee een drumband te formeren. In het begin was dit improviseren met geleend instrumentarium. De leden van de nieuwe drumband kwamen van de klassen van de beroepsopleiding. Een combinatie van wetten en muziekstudie was lastig , maar doordat alle leden van de band in hetzelfde peloton werden geplaatst, waren inhaallessen mogelijk. Hun hoofddoel bleef uiteindelijk "marechaussee worden". Ondanks alles wilde sergeant Toon Boer een goede band presenteren, de Koninklijke Marechaussee waardig!

Lees meer: Oprichting

Geschiedenis

Op 12 april 1950 wordt - na een financiële actie van de Apeldoornse burgerij - door de toenmalige Burgemeester van Apeldoorn een compleet instrumentarium overhandigd en is de "drumband van het Wapen der Koninklijke Marechaussee" een feit.

Lees meer: Geschiedenis

Herstart

Vanaf 12 april 1950 tot heden is er onafgebroken muziek bij het Wapen der Koninklijke Marechaussee. Van Drumband naar Tamboerkorps in 1954 en in 1981 omschakeling naar ventielinstrumenten waardoor de naamgeving Trompetterkorps werd en vanaf het jaar 2001 inname van BBT-ers en reservisten met muzikaal hoogstaande kwaliteiten zodat er heden ten dage een uitstekende presentatie is voor het Wapen der Koninklijke Marechaussee.

Lees meer: Herstart